Kategorier
Spilregler

Bismarck

Bismarck er et kortspil, som kræver en god taktik, hvis man skal være spillets vinder. Spille henvender sig derfor også til de mere erfarne kortspiller, som har prøvet kræfter af med andre kortspil, som kræver taktik. Læs med, og lær reglerne.

Antal deltagere: 3

Spilletid: Op til 1 time

Antal kort: 52 – et kortspil uden jokere

Spillets formål og kortenes værdi

Formålet med spillet er at fjerne alle din modstanders kort ved at spille højere kort end dem. Det højeste kort i bunken er esset, efterfulgt af konge, dronning og knægt. Es kan også spilles som et lavt kort, under 2. Så hvis der f.eks. spilles et es, og 2’er også spilles, så vinder esset.

Hvis der spilles to kort af samme værdi, vinder det først spillede kort (angriberen). Så hvis der f.eks. spilles to konger, vinder den konge, der spilles først.

Sådan spiller man Bismarck

  1. Spillet spilles af 3 omgange, med 3 runder i hver omgang. Hver omgang har sit eget navn; grand, trumf og pas.
  2. Hver spiller får tildelt 16 kort. De sidste 4 af disse kort skal lægges på bordet med billedsiden opad. Spillerne får tildelt nye kort i hver runde.
  3. Hver spiller skiftes til at spille et kort fra sin hånd. Spilleren, der starter runden, skifter altså ved hver runde. Alle 3 spillere skal altså nå at starte en runde i hver omgang.
  4. Den spiller, der starter runden, kan spille et hvilket som helst kort. De andre spillere skal følge trop, hvis de kan, dvs. spille et kort i samme farve som det kort, der blev spillet af den spiller, der startede runden. Hvis en spiller ikke kan følge trop, kan han/hun spille et hvilket som helst kort.
  5. Målet med spillet er at få så mange stik som muligt. Den spiller, der tager stikket, er den spiller, der har spillet det højeste kort i den farve, der blev ført, eller det højeste trumfkort, hvis der blev spillet en trumf. Vinderen af stikket samler alle kortene og lægger dem med billedsiden nedad foran sig.
  6. Ved slutningen af hver runde får den spiller med flest stik 1 point. Hvis to eller flere spillere står lige med flest stik, får de hver 1 point.
  7. Hvis det lykkes en spiller at tage alle 3 stik i en runde, kaldes det en grand, og han får 2 point.
  8. Den spiller, der har flest point efter 3 runder, vinder spillet!