Kortspil for 5 spillere

Kortspil har bragt mennesker sammen i århundreder. Gennem tiderne har kortspillene udviklet sig fra simpel underholdning til det mere strategiske. Fisk er eksempelvis perfekt til sommerhusferien, hvor Poker kræver mere øvelse, før alle kan være med. Så der er noget for alle spillere.

I denne artikel finder du anbefalinger til kortspil, der er sjove for grupper på fem spillere.

Stort udvalg af kortspil og spillekort

Fra klassiske spil som 500 og Rummy til nyere og mere innovative spil, findes der kortspil nok til alle. Spillekort findes desuden i et utal af forskellige designs, fra simple kort til de mere kunstneriske og unikke, som især tryllekunstnere elsker at bruge.

Kortspil – passer til en gruppe på 5

Måske har du allerede gjort dig tanker om, hvilke spil der kunne være sjove for hele gruppen. Men med så mange muligheder at vælge imellem, virker det nok lidt uoverskueligt at finde noget, der passer til alles humør og kunnen. Om ikke andet er kortspillene herunder værd at prøve næste gang, I tager en tur i sommerhus, på camping eller blot mangler nogle at hygge med en fredag aften.

Fisk

Stort set alle kender dette klassiske kortspil, der er nemt at lære og perfekt til børn og familier. Målet med spillet er at samle sæt af fire kort med samme værdi (f.eks. fire 4’ere). Spillet er hurtigt, hyggeligt og fyldt med spænding.

31

31 er et kortspil med fokus på strategi og talforståelse. Målet med spillet er at få sin håndværdi til at være tættest på 31 point uden at overgå den. Spillet kræver koncentration, og man skal være hurtig til at beregne tal.

Røvhul

Et sjovt og underholdende kortspil, der ikke er for sarte sjæle. Målet med spillet er at slippe af med alle sine kort ved at spille dem på en bunke med samme værdi eller højere værdi. Spillet indeholder en del drilleri og kan være temmelig kaotisk, men det garanterer grin og god stemning.

500

Et klassisk dansk kortspil med fokus på strategi og trumf. Målet med spillet er at vinde stikkene og få flest point ved slutningen af runden. Spillet kræver koncentration, evnen til at læse sine modstandere og en god forståelse af trumfreglerne.

7’ere

Et tempofyldt kortspil, der er nemt at lære og perfekt til en gruppe på 5 spillere. Målet med spillet er at slippe af med alle sine 7’ere ved at spille dem på en bunke med samme værdi eller højere værdi. Spillet kræver hurtige reflekser og hurtig tænkning.

Dame

Dette kortspil fokuserer på strategi og planlægning. Målet med spillet er at fange Dronningen af Spar ved at spille kort i rækkefølge fra Es til Dame. Spillet kræver koncentration, evnen til at forudsige sine modstanderes træk og en god forståelse af kortværdier.

En anmeldelse af 5 nemme kortspil for børn

Udover de klassiske kortspil findes der også et væld af nye og spændende kortspil til børn. Spillene er nemme at lære og engagerende. Her kommer du nærmere på fem nemme kortspil, der er perfekte til børn i alle aldre.

Krig

De fleste har sikkert prøvet dette klassiske kortspil på en campingferie. Det er nemt at lære og passer perfekt til små børn trods navnet. Spillere skiftes til at vende et kort, og den med det højeste kort vinder runden. Spillet er hurtigt og tempofyldt, og garanterer masser af spænding og underholdning for hele familien, også selvom du kun er tilskuer.

Zoo

Zoo er et sjovt kortspil med et dyretema, der er perfekt til børn i alle aldre. Spillerne samler kort med forskellige dyr og forsøger at gætte hinandens hemmelige dyr. Spillet kræver hurtige reflekser og god hukommelse, og det garanterer en masse sjov og underholdning.

Ninja

Ninja er et actionfyldt kortspil med ninjatema, der passer fint til børn, som elsker action og spænding. Spillerne skal være hurtige til at finde to ens ting på ninjastjernerne, og den hurtigste spiller vinder runden. Spillet garanterer en masse adrenalin og spænding.

Kortspillet Agurk

Kortspillet Agurk er et spændende kortspil, hvor man skal undgå at blive agurken. Spillerne skal forsøge at få færrest point ved at smide kort med lav værdi. Spillet er en god måde at lære børn om strategi og taktik på, og det er perfekt til at øve deres matematiske færdigheder.

Hvis du mangler underholdning og vil skabe de hyggeligste stunder med familien, kommer man nok ikke uden om kortspil. Der findes så mange forskellige spil, at du i hvert fald ikke kan klage over et kedeligt udvalg. Ovenstående spil er blot et lille udpluk af spillene for at gøre det mere overskueligt.

Der findes dog tykke bøger kun med kortspil og regler, hvilket siger lidt om udvalget. Men denne artikel er en god start. Så saml dine venner og familie, find et spil, der passer til jeres humør, og lad kortspillenes udfolde sig.