Kortspil for 2

Skal man ud at slappe af og koble fra den almindelige hverdag er et kortspil genialt at tage med sig. Der er en masse muligheder med et enkelt kortspil og dets 52 kort. Der findes spil som man kan spille alene såsom 7-kabale, men der findes også en masse kortspil for 2 eller flere spillere.

Kortspil for 3 til 5 personer

Sidder I en gruppe venner, kollegaer eller andet på 3-5 personer og mangler noget underholdende at give jer til, så er 29 en oplagt mulighed. 29 er et spil som man kan lære super hurtigt og alt det kræver er 3-5 spillere, en smule tid, og et kortspil.

Målet med spillet er at vinde så mange kort som muligt ved at få et samlet antal af 29 point i bunken.

Sådan spiller I

Inden spillet starter, skal alle kort deles ud mellem spillerne. Hvis I er 3 spillere, skal der fratages en 10’er og hvis i er 5 spillere skal der fratages en 10’er og en 9’er.

Spilleren som starter smider en kort på bordet og siger hvilken værdi kortet har (esserne og billedkort tæller 1 point, de andre kort giver point efter det tal som står på kortet), herefter smider næste spiller et kort ovenpå, lægger sit kort til det eksisterende kort og siger nu værdien af bunken højt. Sådan fortsætter man indtil bunken når en værdi af 29. Spilleren som får bunken til at give 29 får bunken og man starter nu forfra.

Bunken må aldrig få en værdi på mere end 29 og hver spiller skal smide et kort hvis dette er muligt, uden af bunken overstiger 29.

Hvis man er 3 spillere, vil det sidste stik kun kunne give 19 og ved 5 spillere vil det sidste stik give 10.

Spillet slutter når ingen kan smide et kort. Herefter skal hver spiller tælle antallet af kort som vedkommende har vundet gennem spillet og deltageren med flest spillekort har vundet spillet.

Diverse kortspil

Der findes rigtig mange kortspil for 2 personer som eksempelvis 500 og krig, men nogle gange kan det være rart at veksle lidt i hvilke spil man spiller. Især hvis man er mere end 2 personer. Når man spiller 500 og man er mere end 2 spillere, så kan spillet hurtigt trække ud og ende med at tage meget længere tid end man oprindeligt havde planlagt at spille.

Men hvis man elsker at sidde og spille i lang tid, så er krig et oplagt spil. Her kan man ende med at sidde og spille det samme kortspil, 2 personer, i flere timer.

Hvis man netop ikke vil ende i en situation hvor man er ’fanget’ i et spil i flere timer, så er 29 et genialt spil.

Spillet er hurtigt, man skal være klar i hovedet og man kan få høj hastighed på. Hvis man ikke kan få nok af at spille et enkelt spil 29, så er det altid en mulighed at spille flere spil og give taberne en chance for at få revanche over vinderen.

God fornøjelse!