Kategorier
Spilregler

2 mands whist

Dette spil er en modificeret version af det populære spil Whist. Forskellen er, at 2-mands whist er muligt at spille med kun 2 personer. Læs med, og lær reglerne!

Antal spillere: 2

Spilletid: Op til 1 time

Antal kort: Et normalt kortspil uden jokere

Video på engelsk som viser hvordan du spiller kortspillet

Spillets gang

Til at begynde med får hver spiller en hånd med 13 kort fra et standardspil med 52 kort. De resternde 26 kort ligges i en bunken i midten af de 2 spiller. Bunkens øverste kort vendes, og angiver hvad der er trumfen.

2-mands whist spilles med 2 runder. I første runde gælder det om at forberede sig til den næste runde. Dette gøres ved at samle de bedste kort man kan, så man har en god hånd til næste runde.

I anden runde skal man forsøge at vinde flest mulige stik.

Spillets start

En af spillerne starter ved at spille et af deres kort ud. Den anden spiller skal herefter spille et kort af sammen kulør, hvis det er muligt. Hvis spillerne kan spille et kort af samme kulør, så er det den spiller, som har udspillet det kort med højest værdi, som vinder stikket.

Hvis en spiller ikke kan matche den udspillede kulør, så må man enten spille et kort af en anden kulør, eller spille en trumf.

Hvis begge spiller udspiller en trumf, så er det spillerne med den højeste trumf, som vinder stikket.

Den spiller, som vandt det forudgående stik, skal starte den næste omgang af runde et. Inden den næste omgang begynder, så skal begge spille trække et nyt kort fra bunken, som er placeret i midten af spillerne. Vinderen af sidste stik skal trække et kort først, og den anden spiller kan derefter trække et kort. Når begge spiller har trukket et kort, så kan vinderne af det sidste stik, starte spillet ved at udspille et kort. Man forsætter med at spille runde et, indtil bunken i midten af spillerne er tom.

Når bunken af tom, så burde begge spiller gerne sidde med 13 kort, også er man klar til runde 2.

Runde 2

Forskellen på runde 1 og 2 er, at man i runde 2 ikke har en bunke at tage kort fra, og man skal gemme sine stik. I runde 1 havde stikkene ikke nogen betydning, og de kunne bare lægges til side.

Man spiller runde 2 på sammen måde, som runde 1, man har bare ikke en bunke at tage kort fra, så spillet slutter, når spillerne ikke har flere kort på hænderne. Spilleren, som har vundet flest stik i runde 2, er spillets endelige vinder.