Kortspil for 3

Kortspil er altid hyggelige. De er nemme at lære, hurtige at sætte op og kan spilles overalt. Der findes desuden et utal af sjove kortspil at vælge imellem, så det vil være mærkeligt, hvis du ikke finder et, som alle deltagere kan spille. Her får du alligevel nogle idéer til spil, der er velegnet til 3 spillere.

Spil for 3 personer

Mange klassiske kortspil er designet til 2 eller 4 spillere, men heldigvis findes der også et bredt udvalg af spil til 3 spillere. Disse spil tilbyder mange sjove stunder, og er perfekte til en aften eller campingferie med venner eller familie.

3 mands whist

En klassisk variant af Whist, der passer perfekt til 3 spillere. Spillet foregår over 12 runder, hvor hver spiller får 13 kort. Målet er at få flest stik i de tre første varianter. Overstik giver point, mens understik giver minuspoint. Spillet er fyldt med strategi og spænding og masser af underholdning.

Yatzy

Et terningespil med et twist. I Yatzy skal du kaste fem terninger og forsøge at danne kombinationer, der giver point. Du får point al efter, hvilke kombinationer du laver, så det gælder om at være kreativ og strategisk for at opnå den højeste score. Yatzy er et sjovt og nemt spil at lære, men det kan være udfordrende at mestre.

Zoo

Et hurtigt og sjovt kortspil, hvor spillerne skal samle sæt af dyr. Hver spiller har en hånd med kort, og de skal skiftes til at lægge kort i en bunke. Den første spiller, der får et sæt af dyr, vinder bunken. Spillet er perfekt til en hurtig og underholdende spilaften.

Kortspil 31

Et klassisk kortspil, der er nemt at lære, men vanskeligt at mestre. Målet er at nå 31 point ved at lægge kort i en rækkefølge. Kortene har forskellige værdier, og det gælder om at kombinere dem strategisk for at nå målet. Spillet er uforudsigeligt, og det er garanteret at underholde i timevis.

Kortspil 500

Spillet foregår over flere runder, hvor spillerne skal vinde stik ved at lægge kort med samme kulør eller trumf. Spillet er perfekt til dem, der elsker en udfordring og som nyder at tænke strategisk. Kortspil 500 kan spilles med 2, 3 eller 4 spillere, og garanterer timevis af underholdning.

3 sjove kortspil

Udover de nævnte spil findes der et væld af andre sjove kortspil, der er perfekte til 3 personer. Her er nogle idéer:

Bridge

Her spiller man i par, og målet er at vinde flest stik. Bridge er et udfordrende spil, der kan tage lang tid at mestre, men det er også et utroligt givende spil, der kan styrke din logiske tænkning og evne til at samarbejde.

Rummy

Der findes forskellige varianter af Rummy, men princippet er det samme: at slippe af med alle dine kort så hurtigt som muligt. Rummy er nemt at lære, men kræver øvelse, da du skal kunne tænke hurtigt.

Hjerter

I Hjerter skal man undgå at få hjerterkort, da de giver minuspoint. Spillet er fyldt med spænding og uforudsigelighed, da man aldrig ved, hvilke kort de andre spillere har. Hjerter kræver en masse held og god strategi.

Se alle familiespil

Vil du også have idéer til kortspil for 1, 2 eller 4 spillere, kan du tage et kig på vores hjemmeside. Her finder du et bredt udvalg af spil for alle aldre og for både øvede og nybegyndere. Hjemmesiden samler alt fra klassiske spil til nye og spændende varianter. Du kan også finde detaljerede regler og tips til at komme i gang med hvert spil.

Kortspil er nok et af de spil, der aldrig går af mode. De passer til enhver lejlighed, og du har sikkert venner, som også har hver deres forslag til spil. Spillekort fylder intet, så de er nemme at transportere i lommen, kufferten eller rygsækken. Så saml kortene og gør dig klar til en hyggelig aften.

Ofte stillede spørgsmål

Står du stadig tilbage med nogle spørgsmål, så prøver vi her at besvare dem. Hvis ikke det er nok, er du velkommen til at kigge rundt på siden, hvor vi har samlet en masse god information om kortspil.

Hvor mange kort er der i et kortspil?

Et standardkortspil indeholder 52 kort. 13 kort i hver kulør (hjerter, spar, ruder og kløver) med værdier fra es til 10, plus billedkort (knægt, dame og konge). Nogle spil bruger jokere, og der findes også kortspil med et andet antal kort.

Er joker med i 31?

Det afhænger af den specifikke variant af 31, du spiller. I nogle varianter er jokere med som 0 point, mens de i andre varianter slet ikke er med. Det er altid en god idé at tjekke reglerne for den version af 31, du spiller.

Hvor mange kort skal man have i 21?

I 21 starter hver spiller med to kort. Spillerne kan derefter bede om flere kort én ad gangen i et forsøg på at komme så tæt på 21 point som muligt uden at gå over. Antallet af kort, der gives ud, varierer afhængigt af de regler, du spiller efter.