Kategorier
Spilregler

29

29 er et nemt og hurtigt kortspil, som alle kan lære. Spillet handler om at vinde så mange kort som muligt, hvilket skal gøre ved at tænke strategisk.

Antal spillere: 3-5

Spilletid: Et hurtigt spil

Antal kort: 52

Uddeling af kort: Alle kort bliver fordelt mellem spillerne. Hvis der er 3 spillere, så skal en af 10’erne lægges til siden, og hvis der er 5 spiller, så skal både en 10’er og en 9’er lægges til siden. Et kortspil med 52 kort kan nemlig ikke blive ligeligt fordelt, hvis der er 3 eller 5 spillere, og man fjerner derfor nogle af kortene.

Kortenes værdi: Billedkortene og esserne tæller et point. Alle de andre kort har deres tilskrevne værdi. En 3’er er altså tre point, og en 7’er er syv point.

Regler – Sådan spiller du 29

  1. Formålet med 29, er at vinde så mange kort som muligt. Man vinder et stik, hvis man ligger det sidste kort, som gør at bunkens samlede værdi bliver 29.
  2. Når alle kortene er delt ud mellem spillerne, så er det kortgiveren, som starter spillet. Dette gøres ved, at kortgiveren udspiller et af sine kort, og meddeler kortets værdi. Den næste spiller skal efter udspille et af sine kort, og meddele den samlede værdi af kort bunken.
  3. Spillerne forsætter med at lægge kort ned på skift, indtil bunkens sammenlagte værdi er 29. Spillerne så lagde det sidste kort vinder alle kortene i bunken. Værdi af bunken skal præcis være 29, og den må aldrig overstige 29.
  4. Spilleren til venstre for vinderen, starter en ny runde. Man forsætter bare med at opstarte nye runder indtil, at ingen af spiller kan lægge nogle kort ned.
  5. Spillet slutter, når ingen af spillerne kan lægge et kort ned. Herefter skal alle spillerne tælle kortene i de stik, som de har vundet i løbet af spiller.
  6. Den spiller, som i sidste ende sidder med kort af den største værdi, vinder hele spillet.