Kategorier
Spilregler

Bedstemor med slaw i

”Bedstemor med slaw i!” er et kortspil for hele familien. Alle familiemedlemmer kan deltage i spillet, uanset alder. Det er derfor et optimalt kortspil til familieturen. Reglerne er simple, og alle kan lære at spille spillet. Så læs med, hvis du vil kunne spille ”Bedstemor med slaw i!” til den næste familiesammenkomst.

Deltagere og kort

Du skal bruge et sæt kort, og mindst to spillere for at spille ”Bedstemor med slaw i!”. Målet med spillet er at være den hurtigste deltagere, så man kan vinde flest stik. Man kan sagtens være mere end 2 spillere, men så skal man bruge flere kortspil.

  • 2-4 spillere, 1 sæt kort
  • 6-8 spillere, 2 sæt kort
  • 10-12 spillere, 3 sæt kort

Spillets gang

En tilfældig spillere deler kortene ud, så alle deltager har lige mange kort. Man kan selv vælge, om kortene skal deles tilfældigt ud, eller om hver spiller skal have alle kortene, som tilhører et bestemt symbol (spar, hjerte, kløver eller ruder). Sidst nævnte mulighed kan kun bruges, hvis man er 4 deltagere, og kortene skal stadig ligge i en tilfældig rækkefølge.

Når alle kortene er delt ud, så er i klar til at spille. Alle spillere skal have deres kortbunke foran dem, med billedsiden nedad. Når man er klar, så skal alle spillere vende deres øverste kort på sammen tid.

Bedstemor med slaw i!

Hvis der er nogle ens kort (f.eks. 2 kort med tallet 4, eller 3 kort med en knægt), så handler det om at være hurtigst til banke i bordet, og råbe “Bedstemor med slaw i”. Den der er hurtigst, kan så tage stikket, og ligge det til siden. Når man har været alle kortene i gennem, så er runden slut, og den med flest stik har fundet runden. Man bestemmer selv, om man ville spille 10, 20 eller 30 runder, men det skal aftales inden man går i gang med spillet. Det anbefales, at man maks. spiller 10 runder pr. spil, hvis man ikke har prøvet spillet før. På den måde bliver spillet mere overskueligt for nye spillere, og spillets længde bliver ikke så langtrukket.

Hvis der bliver banket uden Bedstemor med slaw i

Hvis en spiller banker i bordet, uden at der er blevet vendt nogle ens kort, så er der strafpoint. En spiller kan godt få flere strafpoint i løbet af en runde, hvis sammen fejl bliver begået flere gange. Strafpoint bliver trukket fra spillerens samlede point i spillets slutning, når man skal finde vinderen.

Spillet er slut

Når alle runder er spillet, så er spillet slut, og det er tid til at tælle alle point op. Vinderen er den spiller, der har flest point. Husk, at man skal trække eventuelle strafpoint fra, hvis nogle af spillerne har banket i bordet, uden at der har være ”Bedstemor med slaw i!”, i løbet af en af spillets runder. Hvis der er to eller flere spillere med det samme antal point, deler disse spillere sejren.

God fornøjelse med at spille “Bedstemor med slaw i!”